2012. november 16., péntek

OTKA pályázati kiírás



Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága kiírta a 2013. évi Alapkutatási pályázatot.
A pályázat célja kiemelkedő eredményeket ígérő alapkutatások, továbbá a tudományos utánpótlás nevelésében kiváló tudósok által vezetett, nemzetközileg is elismert tudományos műhelyek, illetve fiatal kutatók támogatása.
Pályázatot benyújtani a 2013. évre kialakított elektronikus pályázati felületen lehet, amely a kitöltési útmutatóval együtt az OTKA honlapján (www.otka.hu) december 17-től lesz elérhető. Ebben a fordulóban az alábbi típusú pályázatok nyújthatók be:
-- Kutatási pályázat (K)
-- Posztdoktori kutatási pályázat (PD)
Az elektronikus beadás végső határideje várhatóan 2013. február 4-5. között lesz, a határidőt az egyes pályázattípusokra az OTKA a későbbiekben hozza nyilvánosságra. Minden esetben a határidő az adott nap (közép-európai idő) 17:00 óráját jelenti, amikor az elektronikus rendszer lezárja a pályázatok fogadását.
A belső ügymenetről szükséges tudnivalókat a pontos határidő táblázat és a pályázati útmutató megjelenése után haladéktalanul megküldjük.
A pályázatról további tájékoztatás a http://www.otka.hu/index.php?akt_menu=4659 címen található.
________________________________________________
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága pályázatot hirdetett nemzetközi együttműködésen alapuló alapkutatások támogatására (OTKA - NN).
A pályázat célja nemzetközi együttműködésen alapuló, kiemelkedő eredményeket ígérő alapkutatások támogatása. A pályázatot egyidejűleg a magyar kutatónak az OTKA-hoz, a külföldi társpályázó(k)nak pedig az illető ország(ok) kutatási alapjához/alapjaihoz kell beadnia.
 Pályázatot benyújtani az elektronikus pályázati felületen lehet, amely az OTKA honlapján (www.otka.hu) érhető el.
A benyújtás folyamatos, a támogatott kutatások kezdete a beadást követő 6 és 18 hónap között várható. A pályázatok elbírálása évente két alkalommal történik. A 2013. február 8-ig az EPR-ben véglegesített, és február 15-i postabélyegzővel postára adott pályázatok értékelése várhatóan május végéig, a 2013. szeptember 10-ig az EPR-ben véglegesített, és szeptember 17-i postabélyegzővel postára adott pályázatok értékelése várhatóan november végéig történik meg.
A belső ügymenetről szükséges tudnivalókat a pályázati útmutató megjelenése után haladéktalanul megküldjük.
A pályázatról további tájékoztatás a http://www.otka.hu/index.php?akt_menu=3545#top címen található.