2012. december 9., vasárnap

Áthúzva, kitörölve




A Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet és a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet közösen avatja fel két klasszikus szerző, Gelléri Andor Endre és Tersánszky Józsi Jenő arcképét és tart pódiumbeszélgetést 2012. december 14-én a BTK-n.

Program:
Fényképavatás Esterházy Péter, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Kocsis Gergely, Réz Pál és Takács Zsuzsa részvételével

Pódiumbeszélgetés Cziglényi Boglárka, Gács Anna, Gintli Tibor, György Péter, Poros András részvételével; moderátor: Schein Gábor

„Az európai városok az emlékezet eleven szövegei. A történeti tudatok nevekbe foglalt elbeszélései rétegződnek bennük egymásra. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti képviselők indítványára nemrégiben eltüntette Budapest térképéről többek között Károlyi Mihály, Koltói Anna, Szőcs Áron és Mónus Illés nevét, és ugyancsak száműzte a közös emlékezeti térből a kisegzisztenciák két olyan nagyszerű 20. századi íróját, mint Gelléri Andor Endre és Tersánszky Józsi Jenő. A Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet és a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet mindenkit szeretettel meghív, hogy az egyetem falai között felavassák a két író arcképét. A magyar irodalom, a magyar kultúra emlékezetéből ők éppen úgy nem hiányozhatnak, ahogyan a köztársaságéból sem. Amikor a városi tér emlékezetéből kitörlik a nevüket, az egyetem küldetése, hogy ne engedje át őket teljesen a felejtésnek” – írják a szervezők a rendezvény céljáról.


Időpont: 2012. december 14. 15:00
Helyszín: ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. fszt. 34.)

Nincsenek megjegyzések: