2013. április 8., hétfő

MTA posztdoktori ösztöndíj




A Magyar Tudományos Akadémia 2013. május 31-i benyújtási határidővel meghirdette az MTA Posztdoktori kutatói programot.  A felhívás letölthető: http://mta.hu/data/cikk/13/16/14/cikk_131614/POSTDOC_HU.pdf .
A program 24 hónapnyi határozott idejű foglalkoztatást biztosít magyar és külföldi kutatók számára posztdoktori kutatásra.
A posztdoktori kutatás egyetemi kutatócsoport esetén az MTA Támogatott Kutatócsoportok Irodájával létesített, teljes munkaidejű foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében végezhető. 
Pályázhatnak azok kutatók, akik 2010-ben vagy azt követően szereztek PhD fokozatot, megfelelő kutatási tapasztalattal rendelkeznek, továbbá e pályázat keretében való foglalkoztatásuk kezdetekor nem töltik be a 35. életévüket. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a pályázat elnyerése esetén posztdoktori foglalkoztatásukat 2013 szeptemberében elkezdik, és a posztdoktori időszak lezárulásáig pályázatot nyújtanak be az Európai Kutatási Tanács (European Research Council) kiválósági pályázatára, Magyarországon megvalósítandó tudományos projektre.
A pályázat kari befogadásának feltétele következő dokumentumok beküldése május 24-ig:

A pályázó és a kutatócsoport vezetője által aláírt pályázati űrlap (letölthető a http://mta.hu/palyazatok/ címen);
A kutatócsoport vezetője által aláírt magyar, illetve angol nyelvű kísérőlevél;
Az EPER rendszerből kinyomtatott és kari aláírásokkal ellátott (témavezető, intézetigazgató, kari gazdasági vezető, kari vezető) ELTE belső pályázati adatlap.
A pályázati anyag aláírás után a PIK-ből elvihető, postázása a pályázó feladata. 

Nincsenek megjegyzések: