2013. szeptember 11., szerda

Tanévkezdet
Kedves Hallgatók,
itt találják a doktoriskola kurzuskínálatának aktuális adatait a szeptember 10-i 12-i 18-i  19-i  23-i állapot szerint:
http://epika.web.elte.hu/doktor/kurzuskinalat_2013_osz.pdf
Azonban a neptunban addig nem hirdetjük meg a tárgyakat, amíg közel az összes programnak meg nem lesz az órakínálata. Erre még várniuk kell kicsit; több program eleve a hallgatókkal tartott első megbeszélés alapján alakítja ki az órarendjét, ezek mostanában zajlanak, és a beiratkozás is éppen csak lezárult, annak az eredményét még nem tudjuk, névsoraink egyelőre nincsenek (ezért sem közvetlenül e-mailben kapják ezt a tájékoztatót). A neptunos tárgyfelvételre pedig még van elegendő idő szeptember 27-ig, addig is ismerkedhetnek a kínálattal ezen a neptunon kívüli módon.
Az első évfolyam hallgatói számára addig egyébként sem javasolnánk a tényleges tárgyfelvételt, amíg alaposan meg nem ismerkednek a doktori iskola képzési rendjével, amelyet megtalálnak a doktoriskolai honlap megfelelő helyén: http://epika.web.elte.hu/doktor/

Mindannyiuk figyelmébe ajánljuk továbbá, hogy az új felsőoktatási törvény miatt változott az egyetemi és a kari doktori szabályzat, valamint a doktori iskola működési szabályzata is, érdemes megismerkedni az új szabályozással; a dokumentumokat szintén megtalálják a doktoriskolai honlapon.

A felsőbb évfolyamok hallgatóinak: folyamatos az előző tanév jegyeinek a beírása a neptunba, előbb a tavaszi (későbbi) félév jegyei kerültek/kerülnek be, aztán az előző, őszi félévé. Sajnos a jegybeírásnak ez a módja nagyon időigényes, türelmüket kérjük. A fordított haladásnak is van oka: az őszi félévvel még sokkal körülményesebben lehet boldogulni, mivel abban a félévben az etr-ben kezdtünk és a neptunban végeztünk, a két rendszer közötti konvertálás pedig technikailag nagyon-nagyon sok hibával ment végbe, ezért egy-egy indexbeli tétel bevezetése a neptunba olykor akár több órás és akár többeket is foglalkoztató "játék". Az nem gyorsítja meg a dolgot, ha leveleket írnak ebben az ügyben bárkinek is, sőt azzal éppen a jegybeírásra fordítható időt csökkentik.
A már beírt eredményekkel kapcsolatban is bukkanhatnak váratlan furcsaságra. Az eredetileg nem valamelyik oktató neve alatt, hanem név nélkül meghirdetett tárgyakhoz (ilyenek értelemszerűen a tudományos modul elemei és gyakran a disszertációs témakonzultációk, olykor egyes szakmai tárgyak), mint a gyakorlatban kiderült, csak akkor lehet jegyet/teljesítést beírni, ha egy oktató nevét is hozzárendeljük, ráadásul az azonos "vizsgalapon" szereplők esetében (tehát mindazoknál, akik fölvették az adott kódszámú tárgyat) csak egyetlen oktató neve jeleníthető meg, disztingválni nem lehet. A legkisebb közös többszörös, akihez tulajdonképpen mindannyiuknak van köze, a doktoriskola vezetője, tehát a különbségtétel lehetőségének hiányában az ő nevét rendeltem e tárgyakhoz a jegybeíráskor. Ez természetesen nem pontos így, de sajnos technikailag erre van most lehetőség.

E bejegyzés alatt pedig találnak pár friss, igazi "hírlevélbeli" hírt is.

2013. szeptember 10.
Mindenkinek eredményes félévet kívánva,
üdvözlettel,
Bodnár Kriszta
doktoriskolai titkár


Nincsenek megjegyzések: