2012. szeptember 15., szombat

MTMT-tanfolyam és konzultációs lehetőség


Kedves Hallgatók!
Rektori utasítás rendelkezik arról, hogy az egyetemmel jogviszonyban állók publikációs tevékenységét az MTMT adatbázisban (http://www.mtmt.hu) kell nyilvántartani. Ennek hatálya kiterjed a doktoranduszokra és a doktorjelöltekre is.
A rektori utasítás rendelkezik arról (teljes szövegét lásd itt: http://www.elte.hu/file/ru_2012_06.pdf), hogy az egyetemen (egyebek között) a doktori fokozatszerzési eljárásban és a tudományos publikációs tevékenység megítélése során az MTMT adatbázisban megjelenő adatokat kell figyelembe venni, a publikációs tevékenységet az MTMT-ben szereplő adatokkal kell bizonyítani. Az MTMT adatbázisában nem szereplő tudományos művek a doktorandusz és a doktorjelölt tudományos publikációs tevékenységének megítélése során nem vehetők figyelembe.
Amellett, hogy a rektori utasításnak kötelezően meg kell felelni, nyilvánvalóan a doktoranduszoknak és a doktorjelölteknek elemi érdekük az adatbázisban való szereplés, hiszen a tudományos életben igyekeznek érvényesülni.

Az adatbázis kezelése nem egyszerű. A kari vezetés ezért szeretne segítséget nyújtani az adatbázis használói számára, hogy megtanulhassák és gyakorolhassák a működését.

A közeljövőben indul egy kétalkalmas felkészítés, az időpontja:

szeptember 24. (hétfő) 14–16 óra és szeptember 27. (csütörtök) 14–16

A részvételi szándékot jelezni kell a következő e-mail címen: ats.jozsef@lib.elte.hu

Aki már ismeri valamennyire az adatbázist, lehetősége van konzultációra az alábbi időpontokban:
szeptember 17. (hétfő) 10–12
szeptember 21. (péntek) 10–12
szeptember 24. (hétfő) 10–12
szeptember 28. (péntek) 10–12
(A konzultáció elég lehet, ha valaki előbb önállóan kipróbálja az adatbázis kezelését, összegyűjti a problémáit és a konzultáción fölteszi a kérdéseit.)

A képzések helyszíne: BTK Rákóczi út 5., alagsor P09-es gépterem.

Nincsenek megjegyzések: