2014. augusztus 12., kedd

Az abszolutórium kiállításának menete




Az abszolutórium a hatodik tanulmányi félév lezárulta, az előírt 180 kredit megszerzése után állítható ki. A teendőjük ezzel kapcsolatban:
1. A doktori hivatalban egyeztessék Kincsi Katalinnal, hogy megszerezték-e az összes szükséges kreditet, és ha még van indexük, egyezik-e a tartalma a neptunban szereplő tételekkel.
2. Töltsék ki az innen elérhető űrlapot az abszolutóriumbeszámolóhoz, amelyben összefoglalják a tanulmányaik során végzett tevékenységüket: http://epika.web.elte.hu/doktor/abszolutoriumkerelem.doc. A kitöltött adatlapot nekem küldjék el e-mailben, ezt nem kell aláíratni.
3. Aláírásra viszont szükség van másképp, kétszeresen is.
Akinek még van indexe, így járjon el:
a) a programvezető aláírása: ehhez a leckekönyv végén, az utolsó üres lapokra írt bejegyzések után az alábbi vagy tartalmilag ezt kifejező szöveg kerüljön: „Igazolom, hogy a hallgató megszerezte az abszolutóriumhoz szükséges krediteket + a programvezető aláírása;
b) a doktoriskola vezetőjének aláírásához a programvezető által már aláírt indexet adják le nekem (az A épület 310-ben vagy az épület portáján leadható a nevemre, az utóbbi esetben feltétlenül zárt borítékba tegyék), onnantól kezelem, nem kell érte visszajönniük. Ezt tehát semmiképp ne személyesen intézzék.
Akinek nincs már indexe, ezt a lapot nyomtassa ki és használja helyette, ezt írassák alá a programvezetővel és juttassák el hozzám: http://epika.web.elte.hu/doktor/abszkerelem.pdf
4. Mindezek után a hivatal írja be a neptunba az abszolutórium megszerzésének tényét.

Minderre valamikor szeptember folyamán kerítsenek sort; a szabályzat szerint „az abszolutórium [kiállítását] a tanulmányi kötelezettségek teljesítése után legkésőbb 60 napon belül kezdeményezni kell. (Ugyanakkor a késlekedés ezúttal nem „büntethető, mivel az abszolutórium nem valami „dolog, azaz nem a kiállítása keletkezteti, hanem annál a ténynél fogva elvehetetlenül létezik, hogy teljesítették tanulmányi kötelezettségeiket.) Ettől függetlenül természetesen lehetőleg ne késlekedjenek vele, hiszen ez a pont az i-n, amely tanúsítja az eddig végzett munkájuk eredményét.
Bodnár Kriszta
doktoriskolai titkár
2014. augusztus 11.
update: 2016. augusztus 25.




Nincsenek megjegyzések: